Monday, 24 June 2013

Cereale cu zahar pentru bebelusi

Dupa ce am terminat alaptatul, laptele praf spre care m-am orientat a fost Milupa, care i-a placut bebelusului mai mult decat NAN, pe care nu il prea accepta. Cum era o formula cu care a fost de acord si medicul pediatru, cand a venit momentul diversificarii, cerealele pe cacre le-am ales au fost tot Milupa. Din ceva motiv - poate graba, poate naivitate - nu m-am gandit sa ma uit pe lista ingredientelor, si i-am dat de cateva ori copilului impreuna cu lapte.

La un moment dat am gasit niste cereale care se laudau ca sunt organice, fara zahar, fara sare, fara E-uri, conform instructiunilor doctorului. Abia atunci am gandit "Pai e vorba de bebelusi, logic ca cerealele nu contin zahar sau sare" si m-am uitat intr-o doara pe lista ingredientelor. Evident, mare mi-a fost surpriza cand am vazut ca, dupa faina de ovaz, ingredientul numarul 2 din cerealele Milupa este zaharul. Acum din cate am mai citit eu. un copil - ca si un adult, de altfel - are nevoie de glucide pentru functionarea si dezvoltarea buna a creierului, dar de la asta pana la a da zahar rafinat unui copil de cateva luni este o mare distanta. Glucidele si le poate lua din laptele praf, care contine o cantitate de zahar si ala, din fructoza piureului de fructe pe care i-l dau in fiecare dimineata. Chiar nu imi dau seama cum se poate ca aceste cereale pentru bebelusi de 6 luni sa contina zahar in cantitate atat de mare.

Cerealele pe care le folosesc eu sunt din gama Organix, si au ca slogan "No Junk Promise". Acum nu stiu cat de organice sunt cerealele astea, dar pana acum au fost cele mai bune pe care le-am gasit, fara nicio urma de reclama. Aceste cereale le cumpar tot de la Cora, la un pret cu cativa lei mai ridicat decat cele Milupa, dar la care pot inchide ochii gandindu-ma ca este vorba de sanatatea copilului.


Voi ce cereale mai 'curate' din punct de vedere al ingredientelor ati gasit?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...